Idő: 2012-05-19, 01:32 PM Üdvözöllek, Vendég! (BelépésRegisztráció)

Új válasz 

A téma értékelése:
  • 0 Szavazatok - 0 Átlag
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
a gyermek bélflórája
2010-02-05, 06:26 PM
Üzenet: #1
a gyermek bélflórája
Kedves Látogató!

A bélflóra kérdése mára igen fontossá vált. Sok embert érdekel, hogy miért is fontos az egészséges bélflóra. Azt is sokan tudják, hogy számos külső hatásra károsodik a beleinkben található baktériumok közössége és az komoly befolyással van egészségünkre. Persze mindig felnőttekről van szó, pedig gyermekünknél legalább ilyen fontos ez a kérdés, sőt ők méginkább sérülékenyek.
Ezt a témát azért indítjuk, hogy a gyermekek bélflórájával foglalkozzunk és az ezzel kapcsolatos kérdésekre válaszoljunk orvosszakértők segítségével.
Várjuk kérdéseiket, hozzászólásaikat.

ProGastro team
Válasz idézéssel
2010-02-11, 11:43 PM
Üzenet: #2
RE: a gyermek bélflórája
Kedves ProGastro!

Kisfiam 3 éves. Császármetszéssel született. Időnként vannak széklet problémái és enyhe ekcéma is kialakult. Olvastam weboldalukon, hogy esetleg köze lehet a tüneteknek a bélflóra kialakulásához. Örömmel venném, ha pontosabban megmagyaráznák a probléma okait és tanácsukkal segítenének.

Rebeka
Válasz idézéssel
2010-02-12, 08:51 PM
Üzenet: #3
Kedves Rebeka,

Azoknál a gyermekeknél, akik császármetszéssel születnek, koraszülöttek, csak rövid ideig kapnak anyatejet vagy 1 éves koruk előtt antibiotikum kezelésben részesülnek, sokszor nem alakul ki az egészséges bélflóra. Ennek következtében hajlamosak a székletproblémákra és bizonyos bőrbetegségekre.
A megfelelő összetételű probiotikumok hozzájárulnak a bélflóra egyensúlyának kialakulásához.
Első alkalommal javasolt 2-3 adag ProGastro KID+ alkalmazása később, ha szükséges elegendő egy-egy adag is kúraszerűen. Természetesen a rendszeres használat nem okoz problémát.

üdvözlettel

Pelle Judit dr.
Válasz idézéssel
2010-02-13, 05:55 PM
Üzenet: #4
Kedves Doktornő!

Mikorra kell kialakulnia a gyermeknél a megfelelő bélflórának? Miből vehetem észre, hogy valami nincs rendben vele? Ha probléma van mit tegyek?

Sára
Válasz idézéssel
2010-02-23, 12:39 AM
Üzenet: #5
Kedves Sára!

Az egészséges gyermeknek 1-2 éves kora között alakul ki a megfelelő bélflóra. Ha a gyermeknek visszatérő emésztési panaszai vannak, széklete nem megfelelő, akkor gondolhat erre a problémára. Természetesen akkor is felmerülhet ilyen gyanú, ha antibiotikus kezelés történt.
Ha probléma merül fel és gyermekorvosuk nem gondol szervi betegségre, akkor fontos segítség lehet a bélflóra egyensúlyának megőrzése, melyre jószívvel ajánlom a ProGastro KID+ port.

üdvözlettel

Pelle Judit dr.
Válasz idézéssel
2010-03-01, 10:55 AM
Üzenet: #6
Kedves Doktornő!
Gyerekeim egyike 6 éves, ő a Progastro port szedi, de nem a Kid-et adom neki, én a 825 mellett döntöttem mert abban van a legtöbb barátságos baktérium törzs. (A másik gyermekem 8 éves ő kapszulás készítményt szed ami ugyanolyan jó hatású, alig betegek. ) Igazából azt szeretném kérdezni, hogy a háromféle ProGastro készítmény közt mi tesz különbséget, milyen esetekben hatékonyabb pl az Immunaktív mint a 825, vagy miért jobb - ha jobb - a gyerekeknek a Kid változat, mint a 825. Olvasgattam én a fórumot több helyen, de erre még nem sikerült választ találnom.
Köszönöm előre is a válaszát!
(Sajnos hiába regisztráltam, úgy nem enged be sehova az oldal ha be vagyok jelentkezve... )

Zita
Válasz idézéssel
2011-01-25, 10:11 PM
Üzenet: #7
Nem egészen értem, hogy mi a bélflóra. Mire jó?
Szerző üzeneteinek keresése
Válasz idézéssel
2011-01-28, 12:02 PM
Üzenet: #8
(2011-01-25 10:11 PM)BlueDeath Írta:  Nem egészen értem, hogy mi a bélflóra. Mire jó?

Kedves Vendégünk!

A bélflóra a beleinkben élő baktériumok összessége, mely a szervezetünkkel szorosan együttműködve segíti az egészségünket. Ez mintegy 400 fajt jelent, közülük különösen fontosak az úgynevezett védő baktériumok (laktobacillusok és bifidobaktériumok), melyek egyrészt megvédenek bennünket a káros baktériumoktól, másrészt nagyon fontosak az immunrendszerünk megfelelő működéséhez (az immunrendszerünk kb. 70%-a a bélben található). Továbbá a bélflóra károsodás számos tünetet okozhat - hasmenés, puffadás stb.. Ezért fontos a bélflóra egyensúlyának fenntartása, melyben a kívülről bejuttatott (szájon át) védő baktériumok - közismert néven a probiotikumok - segítenek. A ProGastro termékek a világhírű holland Winclove Bio Industries által kifejlesztett probiotikus készítmények. Honlapunkon még számos érdekességet olvashat erről a témakörről.

üdvözlettel

Pelle Judit dr.
Szerző üzeneteinek keresése
Válasz idézéssel
Új válasz