Idő: 2012-05-19, 01:25 PM Üdvözöllek, Vendég! (BelépésRegisztráció)

Új válasz 

A téma értékelése:
  • 0 Szavazatok - 0 Átlag
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Irritábilis Bél Szindróma
2009-08-23, 09:50 PM
Üzenet: #1
Irritábilis Bél Szindróma
Kedves Látogató!

Az Irritábilis Bél Szindróma egyre szélesebb körben ismert tünetcsoport. Lényege a hosszabb ideje -legalább 2-3 hónapja - fennálló hasi diszkomfort, fájdalom, puffadás és széklet rendellenességek. Három típusa ismert, a hasmenéssel-, a székrekedéssel- és a változó jellegű széklettel kísért forma. Az orvosi vizsgálatok nem találnak szervi eltérést, de a panaszok ennek ellenére fennállnak. Leggyakrabban 20-50 év közötti nőknél fordul elő. Az okok között a pszichés problémák - szorongás, pánik, depresszió - mellett a bél túlérzékenysége és a bélflóra gyakori eltérése szerepel. Sokszor valamilyen fertőző bélhurutot követően jelentkeznek, állandósulnak a panaszok.
A tünetek enyhítésében egyre inkább szerepet játszik a bélflóra rendezése probiotikumok segítségével.
Kérjük ossza meg velünk és a hasonló problémával küszködőkkel tapasztalatait.
Hát nagyon sok fórum van, ami ezzel a problémával foglalkozik. Azért örülök, hogy Önök is nyitottak ebben a témában, mert pont a ProGastro 825 hozott engem rendbe. Évek óta jártam a rendelőket és részletesen ki is vizsgáltak. Megállapították, hogy hasmenéses IBS -em van. Visszagondolva egy külföldi út után - ahol hasmenést kaptam - kezdődött. Végül egy gasztroenterológushoz fordultam, aki a ProGastro 825 -öt javasolt és pár hónap alatt rendbe jöttem.
Válasz idézéssel
2009-08-24, 01:11 PM
Üzenet: #2
RE: Irritábilis Bél Szindróma
Kedves Kata,

Köszi a tippet. Tényleg érdekes a cikk és érthető is, továbbá hiteles, mert neves gasztroenterológus szakember írta. Én még nem hallottam erről, hogy a bélflóra károsodása is szerepet játszik az IBS-ben. Persze logikus, hiszen legtöbbször hasmenéssel jár.
Én is javaslom mindenkinek, hogy olvassa el a progastro.hu-n az Egészséghírekben.

Halimamy
Válasz idézéssel
2009-08-25, 01:08 PM
Üzenet: #3
Sziasztok!

Én is úgy hallottam, hogy az IBS hasmenéssel jár, de úgy tudom ritkábban szorulás is kísérheti. Akkor is jó a probiotikum? Vagy nem ugyanazt kell szedni, mint hasmenésnél?

Linda
Válasz idézéssel
2009-08-26, 09:22 AM
Üzenet: #4
Kedves Linda!

Az Irritábilis Bél Szindróma funkcionális bélbetegség, melynek lényege, hogy a bél működési zavara jellegzetes tünetcsoportot okoz. A diagnózishoz elengedhetetlen a kivizsgálás, mely a szervi betegségeket kizárja.
A fő tünetek a puffadás, hasi fájdalom és kellemetlen érzés (diszkomfort), valamint a széklet kóros megváltozása. Ez utóbbi leggyakrabban hasmenést jelent, de előfordul szorulással járó forma, sőt olyan is amikor ezek váltakoznak.
A kezelésben valóban jó hatású a bélflóra rendezése. A saját tapasztalataim szerint a ProGastro 825 inkább a hasmenéses formákban, a ProGastro Immun-aktív a másik két formában kedvező hatású. Természetesen orvosa tanácsait követve ún. bélszabályozó gyógyszerekre is szükség lehet a panaszoktól függően.

üdvözlettel

Demeter dr.
Válasz idézéssel
2009-08-28, 08:45 PM
Üzenet: #5
Kedves Demeter dr.!

Köszönöm a részletes választ. Ezek alapján én a ProGastro Immun-aktívot fogom elkezdeni.

üdvözlettel

Linda
Válasz idézéssel
2011-08-19, 06:11 PM
Üzenet: #6
Üdv! Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de érzésem szerint igen. Ha nem, akkor segítséget szeretnék kérni. Problémám ok nélküli bélgázképződés, ami munkahelyen és társaságban egyaránt kellemetlen, kivizsgálás eredményt nem hozott. Köszönöm, ha válaszolnának!
Szerző üzeneteinek keresése
Válasz idézéssel
2011-08-20, 12:05 PM
Üzenet: #7
(2011-08-19 06:11 PM)hanna Írta:  Üdv! Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de érzésem szerint igen. Ha nem, akkor segítséget szeretnék kérni. Problémám ok nélküli bélgázképződés, ami munkahelyen és társaságban egyaránt kellemetlen, kivizsgálás eredményt nem hozott. Köszönöm, ha válaszolnának!

Kedves Hanna!

A fokozott bélgázképződésnek számos oka lehet. Leggyakoribb okok a bélflóra zavara, a tejcukor-érzékenység (laktóz intolerancia) és számos egyéb emésztési zavar.
Amennyiben a fenti okokat végig vizsgálták és eltérést nem találtak, akkor érdemes a bélflórát rendezni. Erre a ProGastro Immun-aktív nevű készítményt javaslom.

üdvözlettel

Dr.Demeter Pál
gasztroenterológus szakorvos

Demeter dr.
Válasz idézéssel
2012-01-17, 09:42 PM
Üzenet: #8
Sziasztok!
Jelenleg az IBS-t kutatom, hogy egy kicsit közelebb kerüljünk ehhez a komplex jelenséghez, ezáltal lehetővé válik, hogy hatékonyabb kezelési módszereket dolgozzunk ki. Ha van kedvetek kitölteni egy ezzel kapcsolatos kérdőívet, akkor most itt a lehetőség: http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/517858329/
Előre is nagyon köszönöm a segítséget, és minden jót kívánok!
Válasz idézéssel
Új válasz