|
Irritábilis Bél Szindróma
|
|
Üzenet: #1
|
|||
|
|||
|
Irritábilis Bél Szindróma
Kedves Látogató!
Az Irritábilis Bél Szindróma egyre szélesebb körben ismert tünetcsoport. Lényege a hosszabb ideje -legalább 2-3 hónapja - fennálló hasi diszkomfort, fájdalom, puffadás és széklet rendellenességek. Három típusa ismert, a hasmenéssel-, a székrekedéssel- és a változó jellegű széklettel kísért forma. Az orvosi vizsgálatok nem találnak szervi eltérést, de a panaszok ennek ellenére fennállnak. Leggyakrabban 20-50 év közötti nőknél fordul elő. Az okok között a pszichés problémák - szorongás, pánik, depresszió - mellett a bél túlérzékenysége és a bélflóra gyakori eltérése szerepel. Sokszor valamilyen fertőző bélhurutot követően jelentkeznek, állandósulnak a panaszok. A tünetek enyhítésében egyre inkább szerepet játszik a bélflóra rendezése probiotikumok segítségével. Kérjük ossza meg velünk és a hasonló problémával küszködőkkel tapasztalatait. Hát nagyon sok fórum van, ami ezzel a problémával foglalkozik. Azért örülök, hogy Önök is nyitottak ebben a témában, mert pont a ProGastro 825 hozott engem rendbe. Évek óta jártam a rendelőket és részletesen ki is vizsgáltak. Megállapították, hogy hasmenéses IBS -em van. Visszagondolva egy külföldi út után - ahol hasmenést kaptam - kezdődött. Végül egy gasztroenterológushoz fordultam, aki a ProGastro 825 -öt javasolt és pár hónap alatt rendbe jöttem. |
|||
|
Üzenet: #2
|
|||
|
|||
|
RE: Irritábilis Bél Szindróma
Kedves Kata,
Köszi a tippet. Tényleg érdekes a cikk és érthető is, továbbá hiteles, mert neves gasztroenterológus szakember írta. Én még nem hallottam erről, hogy a bélflóra károsodása is szerepet játszik az IBS-ben. Persze logikus, hiszen legtöbbször hasmenéssel jár. Én is javaslom mindenkinek, hogy olvassa el a progastro.hu-n az Egészséghírekben. Halimamy |
|||
|
Üzenet: #3
|
|||
|
|||
|
Sziasztok!
Én is úgy hallottam, hogy az IBS hasmenéssel jár, de úgy tudom ritkábban szorulás is kísérheti. Akkor is jó a probiotikum? Vagy nem ugyanazt kell szedni, mint hasmenésnél? Linda |
|||
|
Üzenet: #4
|
|||
|
|||
|
Kedves Linda!
Az Irritábilis Bél Szindróma funkcionális bélbetegség, melynek lényege, hogy a bél működési zavara jellegzetes tünetcsoportot okoz. A diagnózishoz elengedhetetlen a kivizsgálás, mely a szervi betegségeket kizárja. A fő tünetek a puffadás, hasi fájdalom és kellemetlen érzés (diszkomfort), valamint a széklet kóros megváltozása. Ez utóbbi leggyakrabban hasmenést jelent, de előfordul szorulással járó forma, sőt olyan is amikor ezek váltakoznak. A kezelésben valóban jó hatású a bélflóra rendezése. A saját tapasztalataim szerint a ProGastro 825 inkább a hasmenéses formákban, a ProGastro Immun-aktív a másik két formában kedvező hatású. Természetesen orvosa tanácsait követve ún. bélszabályozó gyógyszerekre is szükség lehet a panaszoktól függően. üdvözlettel Demeter dr. |
|||
|
Üzenet: #5
|
|||
|
|||
|
Kedves Demeter dr.!
Köszönöm a részletes választ. Ezek alapján én a ProGastro Immun-aktívot fogom elkezdeni. üdvözlettel Linda |
|||
|
Üzenet: #6
|
|||
|
|||
|
Üdv! Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de érzésem szerint igen. Ha nem, akkor segítséget szeretnék kérni. Problémám ok nélküli bélgázképződés, ami munkahelyen és társaságban egyaránt kellemetlen, kivizsgálás eredményt nem hozott. Köszönöm, ha válaszolnának!
|
|||
|
Üzenet: #7
|
|||
|
|||
(2011-08-19 06:11 PM)hanna Írta: Üdv! Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de érzésem szerint igen. Ha nem, akkor segítséget szeretnék kérni. Problémám ok nélküli bélgázképződés, ami munkahelyen és társaságban egyaránt kellemetlen, kivizsgálás eredményt nem hozott. Köszönöm, ha válaszolnának! Kedves Hanna! A fokozott bélgázképződésnek számos oka lehet. Leggyakoribb okok a bélflóra zavara, a tejcukor-érzékenység (laktóz intolerancia) és számos egyéb emésztési zavar. Amennyiben a fenti okokat végig vizsgálták és eltérést nem találtak, akkor érdemes a bélflórát rendezni. Erre a ProGastro Immun-aktív nevű készítményt javaslom. üdvözlettel Dr.Demeter Pál gasztroenterológus szakorvos Demeter dr. |
|||
|
Üzenet: #8
|
|||
|
|||
|
Sziasztok!
Jelenleg az IBS-t kutatom, hogy egy kicsit közelebb kerüljünk ehhez a komplex jelenséghez, ezáltal lehetővé válik, hogy hatékonyabb kezelési módszereket dolgozzunk ki. Ha van kedvetek kitölteni egy ezzel kapcsolatos kérdőívet, akkor most itt a lehetőség: http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/517858329/ Előre is nagyon köszönöm a segítséget, és minden jót kívánok! |
|||
|
|

Keresés
Taglista
Naptár
Súgó