Idő: 2012-05-19, 01:21 PM Üdvözöllek, Vendég! (BelépésRegisztráció)

Új válasz 

A téma értékelése:
  • 0 Szavazatok - 0 Átlag
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
antibiotikum okozta hasmenés
2010-08-23, 12:51 PM
Üzenet: #21
RE: antibiotikum okozta hasmenés
Sziasztok!
A kisfiamnak is hasmenése van az antibiotikumtól, de nagyon, vissza vittem az orvoshoz.
Ő azt mondta nem kell abba hagyni az antibiotikumot csak szedjen mellé bizmutot (hasfogót).
Ez nekem annyira furcsa még 3 nap van az antibiotikumból.
Adrienn
Válasz idézéssel
2010-08-24, 07:28 PM
Üzenet: #22
(2010-08-23 12:51 PM)Vendég Írta:  Sziasztok!
A kisfiamnak is hasmenése van az antibiotikumtól, de nagyon, vissza vittem az orvoshoz.
Ő azt mondta nem kell abba hagyni az antibiotikumot csak szedjen mellé bizmutot (hasfogót).
Ez nekem annyira furcsa még 3 nap van az antibiotikumból.
Adrienn

Kedves Adrienn!

Egyrészt az antibiotikumot valóban nem helyes idő előtt abbahagyni, de a gyermek kezelőorvosa nyilván megfontolta ezt. Másrészt a hasmenések esetén alapelv, hogy lehetőleg az okot kell megszüntetni és nem hasfogóval elfedni a tünetet.
A leírtak alapján nagyvalószínűséggel antibiotikum okozta hasmenésről van szó. Mindeképpen javaslok diétát (gyümölcs, tejtermék kerülése) és mihamarabb kezdje el a probiotikumot (termékeink közül gyermekeknek a ProGastro KID+).
Remélem a dolgok rendeződnek. A jövőben érdemes a gyermeknek már az antibiotikum szedésével együtt a probiotikumot is elkezdeni.

Dr. Pelle Judit
csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos
Szerző üzeneteinek keresése
Válasz idézéssel
2010-08-28, 03:43 PM
Üzenet: #23
Kedves Dr. Pelle Judit!!!

Köszönöm a válaszát!
Leírom pontosan, hogy volt a gyermeket torok viszketéssel vittük orvoshoz ( semilyen más tünete nem volt) amire duomax 500 írt fel 2x-1/2 ( én ezt is furcsállottam és rá is kérdeztem, hogy muszáj AB. szedni)
Az antibiotikum negyedik reggelén a gyermek belázasodott és estére súlyos hasmenése lett. Másnap vittem vissza hozzá amikor is felírta a hasfogót. De a gyermekem még rosszabbul lett, így másnap reggel ismét elvittük, de már egy másik orvoshoz aki rögtön adta a beutalót a gyermekklinikára mivel kiszáradás közeli állapotban van a gyerek.
Már haza jöttünk és hála égnek a gyermekem is sokkal jobban van!
Adrienn
Válasz idézéssel
2010-08-29, 11:36 PM
Üzenet: #24
(2010-08-28 03:43 PM)Vendég Írta:  Kedves Dr. Pelle Judit!!!

Köszönöm a válaszát!
Leírom pontosan, hogy volt a gyermeket torok viszketéssel vittük orvoshoz ( semilyen más tünete nem volt) amire duomax 500 írt fel 2x-1/2 ( én ezt is furcsállottam és rá is kérdeztem, hogy muszáj AB. szedni)
Az antibiotikum negyedik reggelén a gyermek belázasodott és estére súlyos hasmenése lett. Másnap vittem vissza hozzá amikor is felírta a hasfogót. De a gyermekem még rosszabbul lett, így másnap reggel ismét elvittük, de már egy másik orvoshoz aki rögtön adta a beutalót a gyermekklinikára mivel kiszáradás közeli állapotban van a gyerek.
Már haza jöttünk és hála égnek a gyermekem is sokkal jobban van!
Adrienn

Kedves Adrienn!

Örülök, hogy gyermeke jobban van. Remélem, hogy gyorsan és teljesen visszanyeri egészségét.
Az eset tanulságait nyilván meg kell majd beszélni a gyermekorvosával.
Magam részéről az antibiotikum okozta hasmenést biztosnak tartom. Az amoxicillin hatóanyagú antibiotikumok gyakran okoznak ilyet. Van akinek a bélflórája kifejezetten érzékeny ezekre a helyzetekre. Azoknak mindig érdemes probiotikummal segíteni a helyzet kivédésében.
Gyermeke esetében érdemes megfontolni legalább egy kúra ProGastro KID+ szedését. Ajánlom figyelmébe az új progastro weboldalt, ahol minden technikai részletet elolvashat.
A honlapon található minden anyagot orvosok állítottak össze.
Mindnyájuknak jó egészséget kívánva, üdvözlettel

Pelle Judit dr.
Válasz idézéssel
2012-01-12, 10:43 AM
Üzenet: #25
Kedves Doktornő!

Örömmel találtam rá erre a fórumra, és remélem, megnyugtató választ kapok Öntől.
Fogászati kezelésre kaptam még október végén Dalacint, azután decemberben a mandulagyulladásra szintén. A fogászati probléma miatt beszedett antibiotikum után nem sokkal gyomorfájdalom, többszöri nagy mennyiségű székletürítés következett erős fáradtságérzéssel. Akkor még senki sem gyanakodott a Dalacinra. Viszont miután a mandulagyulladásra is beszedtem, pár napra rá egyre erősödő hasmenés következett, kiszáradás miatt kórházba kerültem, ahol megállapították, hogy az antibiotikum okozta a hasmenést. 10 napig szedtem Kliont 2*3-at, a napi 2-3 széklet megmaradt. Nemrég abbahagytam, de megint hasmenésem van, a kórházba újabb tenyésztést csináltak, de semmi kórokozót nem találtak.
Nagyon zavar ez a dolog, mert az orvos azt mondta, ha beszedtem a Kliont, minden rendbe jön, meggyógyultam. De én nem ezt érzem. Ma vásároltam a ProGastro 825-öt, eddig Normaflore-t ittam.

Csak itt olvasom, hogy hetekig, hónapokig is elhúzódhat, mire teljesen helyre jön a bélflóra. Mit ajánl, milyen ételeket mellőzzek (annyit mondtak, hogy a tej, tejföl, tejszín a Klion szedése alatt kerülendő, utána lehet megint). Kaptunk kefírgombát, a belőle készült kefírt ittam, lehet, az okozta a hasmenést mostanában?

Válaszát nagyon várom, remélem, az idegességem emiatt a dolog miatt is megszűnik!
Köszönettel:

Zsuzsa
Válasz idézéssel
2012-01-12, 10:46 PM
Üzenet: #26
(2012-01-12 10:43 AM)vmzsuzska Írta:  Kedves Doktornő!

Örömmel találtam rá erre a fórumra, és remélem, megnyugtató választ kapok Öntől.
Fogászati kezelésre kaptam még október végén Dalacint, azután decemberben a mandulagyulladásra szintén. A fogászati probléma miatt beszedett antibiotikum után nem sokkal gyomorfájdalom, többszöri nagy mennyiségű székletürítés következett erős fáradtságérzéssel. Akkor még senki sem gyanakodott a Dalacinra. Viszont miután a mandulagyulladásra is beszedtem, pár napra rá egyre erősödő hasmenés következett, kiszáradás miatt kórházba kerültem, ahol megállapították, hogy az antibiotikum okozta a hasmenést. 10 napig szedtem Kliont 2*3-at, a napi 2-3 széklet megmaradt. Nemrég abbahagytam, de megint hasmenésem van, a kórházba újabb tenyésztést csináltak, de semmi kórokozót nem találtak.
Nagyon zavar ez a dolog, mert az orvos azt mondta, ha beszedtem a Kliont, minden rendbe jön, meggyógyultam. De én nem ezt érzem. Ma vásároltam a ProGastro 825-öt, eddig Normaflore-t ittam.

Csak itt olvasom, hogy hetekig, hónapokig is elhúzódhat, mire teljesen helyre jön a bélflóra. Mit ajánl, milyen ételeket mellőzzek (annyit mondtak, hogy a tej, tejföl, tejszín a Klion szedése alatt kerülendő, utána lehet megint). Kaptunk kefírgombát, a belőle készült kefírt ittam, lehet, az okozta a hasmenést mostanában?

Válaszát nagyon várom, remélem, az idegességem emiatt a dolog miatt is megszűnik!
Köszönettel:

Zsuzsa

Kedves Zsuzsa,

Az úgynevezett antibiotikum okozta hasmenés az Ön által szedett antibiotikum után sajnos gyakori.
A leírtak alapján én is a ProGastro 825-öt javasoltam volna. Ilyen komoly események után én legalább 6-8 hétig javasolnám a szedését. Ezután valószínűleg rendbe jön a bélflóra.
Amíg a széklet nem rendeződik érdemes a tejtermékeket, zsíros-fűszeres ételeket és a koffeint kerülni. Utána fokozatosan térjen vissza a szokásos étrendhez és ha probléma jelentkezik, akkor lépjen vissza egy kicsit.

üdvözlettel
Pelle Judit dr.
Válasz idézéssel
2012-01-13, 10:30 AM
Üzenet: #27
Kedves Pelle Doktornő!

Nagyon köszönöm a gyors válaszát! Ne haragudjon, hogy megint zavarom, de nagyon meg vagyok ijedve.

Tegnap voltam a háziorvosomnál, aki gasztroenteorológiára küldött, mert az utolsó kórházi zárójelentés szerint a hasmenést már nem a toxinok okozzák, és semmiféle bakteriális fertőzés sem volt kimutatható, így ő vastagbélgyulladásra gyanakszik.

Közben itt a neten olyanokat olvasok, hogy a vastagbélgyulladás nem gyógyítható, csak az életminőség javítható. Folyamatosan próbálok keveset inni és enni, mert nem szeretnék megint infúzióra kerülni, de minden azonnal keresztülmegy rajtam.

Lehetséges, hogy jobban kikészítette ez az antibiotikum a bélflórámat, és hiába nem mutatható ki az A és B toxin, mégis vastagbélgyulladást kaptam? Ez valóban nem gyógyítható? A vizsgálat hogyan zajlik?

Kérdeztem erről a háziorvosomat is, de ő türelemre intett. De ez nagyon nehéz, mikor sosem szoktam ennyire beteg lenni.

Nagyon megköszönném, ha tudna egy kis felvilágosítást adni, mire számíthatok, ez az újabb hasmenés lehet-e még mindig a Dalacin káros mellékhatása?

Köszönöm!

Zsuzsa
Válasz idézéssel
2012-01-13, 03:25 PM
Üzenet: #28
(2012-01-13 10:30 AM)vmzsuzska Írta:  Kedves Pelle Doktornő!

Nagyon köszönöm a gyors válaszát! Ne haragudjon, hogy megint zavarom, de nagyon meg vagyok ijedve.

Tegnap voltam a háziorvosomnál, aki gasztroenteorológiára küldött, mert az utolsó kórházi zárójelentés szerint a hasmenést már nem a toxinok okozzák, és semmiféle bakteriális fertőzés sem volt kimutatható, így ő vastagbélgyulladásra gyanakszik.

Közben itt a neten olyanokat olvasok, hogy a vastagbélgyulladás nem gyógyítható, csak az életminőség javítható. Folyamatosan próbálok keveset inni és enni, mert nem szeretnék megint infúzióra kerülni, de minden azonnal keresztülmegy rajtam.

Lehetséges, hogy jobban kikészítette ez az antibiotikum a bélflórámat, és hiába nem mutatható ki az A és B toxin, mégis vastagbélgyulladást kaptam? Ez valóban nem gyógyítható? A vizsgálat hogyan zajlik?

Kérdeztem erről a háziorvosomat is, de ő türelemre intett. De ez nagyon nehéz, mikor sosem szoktam ennyire beteg lenni.

Nagyon megköszönném, ha tudna egy kis felvilágosítást adni, mire számíthatok, ez az újabb hasmenés lehet-e még mindig a Dalacin káros mellékhatása?

Köszönöm!

Zsuzsa

Kedves Zsuzsa!

Az antibiotikum okozta hasmenés után sokszor hetek telnek el, amíg a panaszok megszűnnek és a széklet rendeződik. Ezért továbbra is azt javaslom, hogy folytassa a megkezdett dolgokat.
A krónikus vastagbélgyulladás természetesen mindig felmerülhet, de az Ön esetében, ha jól értettem, egyértelműen az antibiotikum szedése után kezdődtek a panaszok és előtte nem volt probléma. Ha ez így van, akkor mégis az antibiotikum verzió tűnik valószínűnek. Természetesen ha a panaszok tartósak maradnak, akkor a kivizsgálás nem kerülhető el.
A krónikus gyulladásos bélbetegségek két fő típusa a fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa) és a Crohn-betegség. Előbbi szinte mindig véres-nyákos széklettel jár. Az utóbbi komoly hasi görcsökkel és esetenként véres széklettel. A diagnózis megállapítása gasztroenterológus szakorvos feladata.

üdvözlettel
Pelle Judit dr.
Válasz idézéssel
2012-02-29, 12:20 AM
Üzenet: #29
Kedves Mindenki!

A háziorvosom a combtövemben lévő nyirokcsomó fájdalmamra Ciprinol 500-at írt fel. Az antibiotikum szedésének 4. napján kezdődött a borzasztóan kínzó hasmenésem, amely már 6. napja tart. Az antibiotikumot azonnal abbahagytam, de a hasmenés nem igazán akar megszűnni. A korábbi hozzászólások alapján ez valóban eltarthat még hetekig??? Igyekszem főleg száraz kekszeket enni, ezt jól teszem? Félek, hogy ez a folyamatos hasmenés gyengeséget, fogyást eredményez.

Várom javaslataitokat, köszönettel:
Anitax
Válasz idézéssel
2012-03-01, 09:27 PM
Üzenet: #30
Kedves Anitax! A hasmenés valóban gyengeséget,fogyást is eredményezhet. A diéta mellett probiotikumra is szükség van, javaslom a ProGastro Immun-Aktív szedését. 1 doboz 1 hónapig kitart. Klinikai vizsgálatokba alapján sokszor 2 hónapos kúrára lehet szükség (antibiotikum befejezése után a 7. héten még mindig kimutatható a bélflóra zavara).
Panaszait feltétlen jelezze háziorvosának!
Üdvözlettel: dr.Pelle Judit
Válasz idézéssel
Új válasz