Progastro Fórum

Teljes verzió: antibiotikum okozta hasmenés
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Oldalak: 1 2 3

admin

Ebben a fórumban az antibiotikum okozta bélflóra problémáról kérdezhetsz. örömmel vesszük, ha saját problémádat, tapasztalataidat is megírod. Ha kérdésed orvosi jellegű, akkor orvos szakértőink segítségét kérjük.

Ilona

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy ebben a témában fórumot nyitottatok, mert szerintem sok embert érdekel.
Nekem azért aktuális, mert a kisfiam most gyógyult meg a mandulagyulladásból. Nyilván azért, mert jó antibiotikumot kapott. Sajnos most hasmenése van. A szomszédom javasolta, hogy probiotikumot kell adni és ő említette a ProGastro KID -et. Csak azt kérdezném, hogy lehet-e ezt 4 éves gyermeknek adni és ha igen, meddig szedje.

Ilona

Admin

Kedves Ilona!

Sajnos az antibiotikus kezelések után, a betegek egy részében előfordulnak hasmenéssel, hasi diszkomforttal járó panaszok. Ezt a szakirodalom "antibiotikum okozta hasmenésnek" nevezi. Az is ismert, hogy a probiotikumok hozzájárulnak a bélflóra egyensúlyának visszaállításához és fenntartásához.
A ProGastro KID egy kifejezetten gyermekek számára kifejlesztett probiotikus készítmény. Alkalmazása 6 hónapos kortól 12 éves korig javasolt. Az adagolást és az ezzel kapcsolatos tanácsokat elolvashatja a honlapon.
Természetesen, ha a panaszok nem egyértelműek, forduljon gyermekorvosához.
Remélem segítettem.

üdvözlettel

Dr. Pelle Judit

Kata

Kedves Ica!

Én is ProGastro KID -et adtam a gyereknek és teljesen rendbe jött az antibiotikum után. Azóta is adom neki időnként, ha valamilyen emésztési probléma van. Én őszilében adtam be neki és simán megitta.

Kata

Halimamy

Sziasztok!

Szerintem is sok embernek van ilyen problémája. nekem a fogorvosom írt antibiotikumot és utána szörnyű hasmenésem lett. Én a ProGastro 825 -öt szedtem és elég gyorsan rendbe jöttem. Az a kérdésem, hogy nem lenne érdemes rögtön elkezdeni a probiotikumot, ha ilyen erős antibiotikumot kap az ember?

Admin

Kedves Halimamy!

Természetesen megfontolandó a probiotikum alkalmazása megelőzés céljából is, főleg annál, akinél már korábban előfordult hasmenés az antibiotikum kezelés után. Az orvosi szakirodalomban ma már számos olyan cikk olvasható, mely a probiotikumok sikeres alkalmazásáról számolnak be a megelőzés területén.

üdvözlettel

Pelle Judit dr.

Péter

(2009-08-06 01:59 PM)Halimamy Írta: [ -> ]Sziasztok!

Szerintem is sok embernek van ilyen problémája. nekem a fogorvosom írt antibiotikumot és utána szörnyű hasmenésem lett. Én a ProGastro 825 -öt szedtem és elég gyorsan rendbe jöttem. Az a kérdésem, hogy nem lenne érdemes rögtön elkezdeni a probiotikumot, ha ilyen erős antibiotikumot kap az ember?

Szia!

Mi régóta szedjük a probiotikumot - leginkább ProGastro Immun-aktív - ot, ha antibiotikumot írnak fel. nekem az a tapasztalatom, hogy simán kivédi a bajokat. Azt furcsállom, hogy kevés orvos ajánlja magától a probiotikumot.

Péter

Vendég

Sziasztok!

Én a krónikus bélgyulladásom miatt rendszeresen szedem a Progastro 825 -öt. Nekem nem szokott bajt csinálni az antibiotikum. Ezek szerint védve vagyok a Progastro miatt.

Vendég

Sziasztok!

Nekem kb. 1 hónapja volt erős torok- és mellkasi fájdalmam és kétszer kellett visszamenni az orvoshoz, aki először Augmentint, másodjára Amoxicillint és C-vitamin pezsgőtablettát írt fel immunerősítőnek. Pár napja már nem érzem az előbb említett betegséget, viszont szörnyű hasmenés jön rám néha, a székletem is világosabb és teljesen folyós. Gyakorlatilag étkezés után nemsokkal már mennem kell. Pár napja megfogadtam leszoktam a kávéról, lehet, hogy köze van ennek is hozzá? Kezdjem el szedni én is a Progastro-t?

Demeter dr.

(2009-09-20 09:18 AM)Vendég Írta: [ -> ]Sziasztok!

Nekem kb. 1 hónapja volt erős torok- és mellkasi fájdalmam és kétszer kellett visszamenni az orvoshoz, aki először Augmentint, másodjára Amoxicillint és C-vitamin pezsgőtablettát írt fel immunerősítőnek. Pár napja már nem érzem az előbb említett betegséget, viszont szörnyű hasmenés jön rám néha, a székletem is világosabb és teljesen folyós. Gyakorlatilag étkezés után nemsokkal már mennem kell. Pár napja megfogadtam leszoktam a kávéról, lehet, hogy köze van ennek is hozzá? Kezdjem el szedni én is a Progastro-t?

Kedves Vendég!

A leírtak alapján Önnél antibiotikum okozta hasmenés jelentkezett. Ez alapján mindenképpen ajánlott probiotikum szedése. Első lépésben ProGastro 825 szedését javaslom, reggelente 1 teáskanállal, vízben/gyümölcslében vagy joghurtban elkeverve legalább 4 hétig. A heveny hasmenéses időszakban mindenképpen helyes a diéta és a koffein kerülése.
A későbbiekben az immunrendszer jó működésének segítéséhez egy ProGastro Immun-aktív kúra hozzájárulhat.
Természetesen, ha panaszai nem javulnak vagy bármilyen rendellenességet észlel (véres széklet, fogyás), feltétlenül forduljon gasztroenterológushoz.

üdvözlettel

Demeter dr.
Oldalak: 1 2 3
Referencia URL-ek